Непартийни кандидати ще участват с листи в местните избори на 29 октомври

Izbori_mestniНа местните избори, които ще бъдат на 29 октомври, непартийните кандидати ще могат да участват със свои листи, а не както досега само по един, издигнат като независим.

Това стана възможно, след регистрирането на „ДВИЖЕНИЕ НА НЕПАРТИЙНИТЕ КАНДИДАТИ“ по закона за политическите партии.

В чл. 1 на Устава на ДНК е записано, че основната цел на Движението е да даде възможност гражданите да участват в местната и централната власт.

Така гражданските кандидати по места, вече могат да се организират в листи и да участват равнопоставено с политическите партии, а не както досега само един по един. Разликата е, че участниците в листа събират гласовете дадени за всички от тях и шансът да влезе независим общински съветник е в пъти по-голям.

ДВИЖЕНИЕ НА НЕПАРТИЙНИТЕ КАНДИДАТИ ще участва с граждански листи в много населени места, сред които София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и други…

За регистрация на Движението в изборите е необходимо, участието му да бъде подкрепено с подписа на поне 2500 човека от цялата страна.

Всеки, който желае да подкрепи гражданското участие във властта с подписа си, може да изтегли бланка и се подпише, както и да събере подписите на други привърженици. Изтеглете бланката: 2023 DNK

Подписи събираме до 10  септември.

За контакт с организаторите на подписката и изпращане на подписани бланки – тел. 0889710863 Бойко Никифоров