„Продължаваме промяната“, „Демократична България“, БСП и „Има такъв народ“ излъгаха избирателите, че ще има съдебна реформа (видео)

Shot 2022-07-13 12;28;31

Управляващата коалиция забрави предизборните си обещания да извърши съдебна реформа. Днес радио „Хоризонт“, председателят на правна комисия към НС Милен Матеев, заяви, по радио „Хоризонт“,че изборът на Инспекторат към висшия съдебен съвет няма да се състои,защото коалиционните партньори не могли да се разберат кои да бъдат неговите членове.

Мандатът на главния съдебен инспектор Теодора Точкова и десетте инспектори изтече преди повече от две години.

Инспекторатът е единственият орган, който може по сигнали на граждани да предложи на Висшия съдебен съвет, да започне дисциплинарно производство срещу магистрат.

За  управляващите, които предизборно обещаваха „съдебна реформа“, сроковете записани в закона нямат никакво значение.

За тях няма значение, че българските граждани, вече две години не са защитени от съдебната мафия и ако се жалват, актовете на инспектората ще бъдат нищожни.

Отделен е въпроса, защо с изтекъл мандат, главният инспектор и членовете на инспектората, ходят на работа, и получават огромни заплати.

Сред членовете на правната комисия, от управляващата коалиция са: Христо Иванов – „Демократична България“, Крум Зарков – БСП, Ива Митева – „Има такъв народ“.

Явно за управляващите съдебната реформа е само назначаване за главен прокурор, главен инспектор и членове на инспектората, на удобни и послушни на тях лица.